Så tänker du dig lycklig

Satt precis o läste igenom GI&Hälsa och kom till en intressant sida där det stod hur man lättare blir positiv o känner sig lyckligare. Så detta kände jag att jag måste dela med mig av till er läsare. Väldigt lärorikt när man väl hamnar i svackorna, som ibland kan vara lite svårare att ta sig upp ifrån, detta ger då en ganska bra knuff åt rätt håll! :)

1. Älta positivt.
Ta vara på livets vardagliga glädjeämnen. Tänk aktiva tankar om att solen värmer skönt, att kaffet doftar gott eller att det känns gott att hålla ditt barns hans i din påvägen hem från dagis.

2. Reprisera bra tankar.
Repetera tankarna! Älta allt som är bra i tillvaron. Kom ihåg att hjärnans lyckocenter aktiveras varje gång du tänker en positiv tanke.

3. Ta bort det negativa.
Ha beredskap ifall de negativa tankarna kommer. Det kan handla om att göra 50armhävningar, gå ut på en promenad, sätta på en maskintvätt eller hitta på något annat så du blir upptagen och distraherad.

4. Ring en vän.
Ta hjälp av vänner som har en positiv attityd. Ring och prata med någon som är positivt lagd!

5. Förminska allt dåligt.
Om du drabbas av en motgång: se till att inte förstora upp det som har hänt. Fråga dig själv om det verkligen är så illa!

6. Lev på hoppet.
Tänk positivt i ett längre perspektiv. Skapa dig en bild av en ljus framtid, även om du stöter på motgångar på vägen. Hoppet är viktigt och det är du själv som måste inge det.

7. Beröm dig.
Var nöjd med dig själv. Slösa med beröm och tänk på allt som du gjort bra.

8. Tänk positivt.
När du vaknar: Tänk att den här dagen ska bli en riktigt bra dag. När du lägger dig: Tänk att den här dagen var riktigt bra.

9. Var nöjd.
Jämför dig inte med andra. Att snegla på lyxjachterna med helikopterplatta i monacos hamn gör lätt att man känner att man halkat efter.

10. Känn dig rik.
När du funderar kring din tillvaro: Ta fasta på den rikedom som inte handlar om pengar. Det som är verkligt viktigt i våra liv har ingen prislapp. Statusjakt genom prylar handlar om försök att fylla tomrum som handlar om annat!

11. Motionera dig glad.
Motionera för att hjälpa dina positiva tankar på traven. Fysisk ansträngning leder till en kemisk reaktion där bland annat glädjesubstanserna serotonin och endorfin frigörs. Dessutomtar motion död på stresshormoner.

12. Sov och ät bra.
Skapa rätt förutsättningar för att orka vara positiv: Sov åtta timmar per natt och ät hälsosamt.


Kör på nu, allt kommer bli bra, det är ju dig vi pratar om! :)





Kommentarer
Postat av: C-J

Wiiiieee!!! Det här inlägget var najs :) Finns nog alltid några punkter från listan för alla att lära sig lite av o ta till sig :)



Du e bäst! :)



megakram

2009-05-14 @ 03:06:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0